In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We bespreken waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen bereiken met de behandeling. Ik vind het belangrijk dat je je veilig genoeg voelt om je verhaal te doen. Na afloop van de intake stuur ik je een vragenlijst toe. Vervolgens stel ik een persoonlijk behandelplan op, dat we bespreken in onze eerste sessie.

Ik vind het belangrijk om ruimte te bieden aan alle gevoelens die er in jou omgaan. Tijdens de sessies werken we grotendeels met de methoden van ACT. Ook doen we veel oefeningen. Van daaruit kunnen we het berustende gevoel van acceptatie bereiken. Daarmee bedoel ik niet dat we passief moeten zijn of erdoor meegezogen moeten worden.

Juist door je gevoelens actief toe te laten, kunnen we deze meer van een afstand zien en ontstaat er ruimte voor dingen waar jij gelukkig van wordt.

Maak een afspraak

Ik kan je helpen bij

Aanpassingsproblematiek, Angst, Assertiviteit, Burnout, Chronische vermoeidheid, Depressie, Dwangklachten, Faalangst, Hechtingsproblematiek, HSP, Negatief zelfbeeld, Ongewenste kinderloosheid, Problematiek rond zwangerschap, Psychosomatiek, Relatieproblemen (individueel), Rouw en verliesverwerking, Slaapproblemen, Trauma, Zingevingsvragen

Behandelvormen

ACT, Coaching, Familieopstellingen, Mindfulness, Positieve psychologie, Stressmanagement, Trauma

Tarieven

Een individuele sessie kost €105,- per uur.

Voor bedrijven hanteer ik een tarief van €135,- per uur.

Wat is ACT?

Tijdens jouw traject maak ik gebruik van diversie therapievormen. ACT is een vorm van therapie waar ik veel mee werk en wat bij het grotendeel van mijn clienten de rode draad door te sessies heen is. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Acceptance and Commitment Therapy (kortweg ACT) is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. Binnen ACT wordt er vanuit gegaan dat je in je leven onvermijdelijk op allerlei hindernissen stuit, die je verhinderen je dromen waar te maken. Denk hierbij aan vervelende gedachten, moeilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen. ACT reikt allerlei hulpmiddelen en technieken aan om daarmee om te gaan. Het doel hiervan is om er niet meer zo door meegezogen te worden, zodat er meer energie overblijft voor de waardevolle dingen in jouw leven.

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

We zullen veel met ervaringsgerichte oefeningen, beelden en metaforen werken tijdens de gesprekken.