“Het was magisch! Ik vond het heel bijzonder hoe de representanten precies lieten zien wat ik voelde”

De eerst volgende middag met familieopstellingen vindt plaats op 22 maart 2024 van 12.30 uur tot 17.00 uur win Nieuwegein (Yogastudio NU). Deze middagen geven mijn collega Melissa en ik samen.

Wat is een familie- of organisatieopstelling?

Een familie- of organisatieopstelling is een alternatieve vorm van psychotherapie. Het is een zeer effectieve methode om inzicht te krijgen in het krachtenveld waarin jij verkeerd.  Het is een methode die gebruikt wordt binnen systeemtherapie, geïntroduceerd door filosoof en psychotherapeut Bert Hellinger. Hij ondervond dat mensen uniek zijn, maar dynamieken universeel. Zijn manier van werken heeft hij in een methode gevoegd, die wij vandaag de dag kennen als ‘familie- en organisatieopstellingen’. Tijdens een zo’n opstelling worden patronen zichtbaar die berusten op de dynamiek binnen je privé of werkleven.

Hoe gaat het in zijn werk?  

Tijdens een opstelling wordt gewerkt met vraaginbrengers en representanten. Een vraaginbrenger is iemand bij wie we, door middel van een opstelling, gaan kijken wat in zijn of haar systeem speelt door zijn of haar systeem op te stellen. De vraaginbrenger beschrijft het patroon of probleem waar hij/zij in het dagelijks leven tegen aanloopt en vervolgens wordt middels deze therapievorm gekeken wat hier mogelijk de oorzaak van kan zijn.

Representanten zijn aanwezig om rollen te representeren binnen het systeem van de vraaginbrenger. En omdat dynamieken universeel zijn is hetgeen dat ontstaat, voor meer dan alleen de vraaginbrenger herkenbaar. Ook bij representanten ontstaan er vaak inzichten over persoonlijke vraagstukken of thema’s.

Waarom een familieopstelling?

Een familieopstelling biedt gelegenheid om een vraag in te brengen of als representant aan te sluiten. In beiden gevallen levert dit inzicht op over belemmerende patronen en dynamieken in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan het gevoel vast te lopen, continu het gevoel te hebben dat je jezelf saboteert, of waarom dingen jou niet goed af lijken te gaan. Wanneer dergelijke patronen zich herhalen, is een familieopstelling een effectieve methode waarmee de oorzaak blootgelegd kan worden. En: ‘once you see it, you can’t unsee it’, het geeft je kracht en inzicht in hoe je het in de toekomst anders kan doen.

Mocht je meer willen weten over deze methode en of dit bij je past, neem gerust contact op. Het is een waardevolle methode en toevoeging op behandeling.

Wil je meer weten over familieopstellingen?

Klik op deze link voor een podcast waarin Els van Steijn, grondlegger van De Fontein, uitlegt wat een familieopstelling is en wat het voor je kan doen.

 

Data:

Datum: Vrijdag 26 januari 2023 (=VOL)

Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Yogastudio NU Nijverheidsweg 9c, Nieuwegein (een prachtige, fijne ruimte)

Kosten: 135 euro voor vraagstellers (4 plaatsen) (inclusief koffie, thee, lekkers)

35 euro voor representanten  (4 plaatsen) (inclusief koffie, thee, lekkers)

 

Datum: Vrijdag 22 maart 2024

Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Yogastudio NU Nijverheidsweg 9c, Nieuwegein (een prachtige, fijne ruimte)

Kosten: 135 euro voor vraagstellers (inclusief koffie, thee, lekkers) NOG 1 PLEK BESCHIKBAAR

35 euro voor representanten (inclusief koffie, thee, lekkers) NOG 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name